تخم مرغ

 

 

تخم مرغ و تفکرات اشتباه

تخم‌مرغ سلول نطفهٔ مادهٔ تخمک مرغ  و معمولاً به‌شکل بیضی  است. وزن تخم‌مرغ به‌طور میانگین و بدون احتساب پوستهٔ آن، ۵۸گرم  است.

تخم‌مرغ منبع خوبی از پروتئین، ویتامین واملاح ضروری برای بدن انسان  است؛ تخم‌مرغ، همهٔ اسید های امینه  موردنیاز بدن را داراست و حدود ۵٫۱۲ درصد جِرم تخم‌مرغ را پروتئین تشکیل می‌دهد. یک عدد تخم‌مرغ، ۳ درصد نیاز روزانهٔ انرژی یکمرد  بالغ و ۴ درصد نیاز روزانهٔ انرژی یک زن  بالغ را تأمین می‌کند.

      ویتامین آی معادل ۱۴۰ میکروگرم (۱۶٪) تیرونینامین (ویتامین ب۱)۰٫۰۶۶ میلی‌گرم 

(۵٪) ریبوفلاوین (ویتامین ب۲) ۰٫۵ میلی‌گرم (۳۳٪) پانتوتنیک اسید (ویتامین ب۵) ۱٫۴ میلی‌گرم (۲۸٪) اسید فولیک (ویتامین ب۹) ۴۴ میکروگرم (۱۱٪) ویتامین ب۱۲ ۱٫۱۱ میکروگرم (۴۶٪) ویتامین D ۸۷ IU (۲۲٪) ویتامین E ۱٫۰۳ میلی‌گرم (۷٪) کلسیم ۵۰ میلی‌گرم (۵٪) آهن ۱٫۲ میلی‌گرم (۱۰٪) منیزیم ۱۰ میلی‌گرم (۳٪) فسفر ۱۷۲ میلی‌گرم (۲۵٪) پتاسیم ۱۲۶ میلی‌گرم (۳٪) روی ۱٫۰ میلی‌گرم (۱۰٪) کلسترول ۴۲۴ mg For edible portion only. Refuse: 12% (shell). One large egg is 50 grams.

درصدها نسبی‌اند منبع: پایگاه اطلاعاتی مواد غذایی آمریکا    تخم مرغ منبع خوبی از پروتئین، ویتامین ها و املاح ضروری است و می تواند به عنوان یک ماده غذایی مهم در برنامه غذایی افراد وجود داشته باشد. 

  تخم مرغ منبع خوبی از پروتئین، ویتامین ها و املاح ضروری است و می تواند به عنوان یک ماده غذایی مهم در برنامه غذایی افراد وجود داشته باشد. نیازهای تغذیه ای افراد برحسب جنس و سنشان متفاوت است.

  ارزش انرژی زایی تخم مرغیک عدد تخم مرغ متوسط ۷۶ کیلوکالری انرژی دارد و مصرف روزانه یک عدد تخم مرغ، ۳ درصد نیاز انرژی یک مرد بالغ و ۴ درصد نیاز انرژی یک زن بالغ را تأمین می کند.

پروتئینتخم مرغ منبع بسیارغنی پروتئین است. ارزش بیولوژیکی پروتئین تخم مرغ بسیار بالاست و نسبت به سایر منابع پروتئینی مثل لبنیات، گوشت ها و حبوبات غنی تر است.

پروتئین تخم مرغ دارای تمامی اسیدآمینه های ضروری برای سلامتی بدن می باشد.بنابراین مصرف تخم مرغ با سایر موادغذایی که از نظر پروتئینی فقیر هستند مانند نان ، برنج و غلات، باعث تکمیل ارزش پروتئینی غذا می شود.۱۲٫۵ درصد وزن تخم مرغ را پروتئین تشکیل می دهد و هم در زرده و هم در سفیده وجود دارد.

ولی بیشتر در سفیده تخم مرغ و به نام آلبومین وجود دارد.در نمودارهای ارزیابی کیفیت پروتئین موجود در موادغذایی، همیشه تخم مرغ در بالاترین حد یعنی ۱۰۰ قرار دارد و بعنوان استاندارد مرجع برای سنجش پروتئین سایر غذاها استفاده می شود.ویتامین ها:تخم مرغ، بیشتر ویتامین های موردنیاز بدن به جز ویتامین C را دارد. تخم مرغ منبع خوبی از ویتامین های گروه B و ویتامین A می باشد.

همچنین ویتامین D و ویتامین E را به مقدار کافی و لازم تأمین می کند.املاح:تخم مرغ حاوی تمامی املاح برای تأمین سلامتی فرد است. به خصوص اینکه منبع بسیار خوب ید و فسفر می باشد که ید برای ساخت هورمون تیروئیدی و فسفر برای رشد بهتر و سلامتی استخوان های بدن لازم می باشند.املاح مهم دیگری که در تخم مرغ وجود دارند شامل: روی، سلنیم، آهن و کلسیم است.روی باعث بهبود زخم، بلوغ و رشد بهتر می شود و عفونت را نیز از بین می برد.سلنیم نیز یکی از آنتی اکسیدان های مهم می باشد و رادیکال های آزاد ناشی از سوخت ناقص چربی ها را در بدن از بین می برد و می تواند بر علیه عوامل ایجادکننده سرطان نقش داشته باشد.کلسیم نیز برای عملکرد بهتر سیستم عصبی،

رشد بهتر افراد استخوان ها و استحکام آنها لازم است.آهن یکی از اجزاء اصلی و حیاتی گلبول های قرمز خون است. کربوهیدرات و فیبرغذاییتخم مرغ به مقدار خیلی کم کربوهیدرات دارد و نیز فاقد فیبرغذایی است. 

چربی ها: ۱۰٫۸ درصد تخم مرغ را چربی تشکیل می دهد که در زرده آن وجود دارد و کمتر از ۰٫۰۵ درصد آن در سفیده موجود است.  بر اساس تحقیقات ۱۱ درصد اسیدهای چرب تخم مرغ از نوع اسیدهای چرب غیراشباع پلی( با چند باند دوگانه)، ۴۴ درصد از نوع اسیدهای چرب غیراشباع مونو( با یک باند دوگانه) و ۲۹ درصد از نوع اسیدهای چرب اشباع است.

کلسترولکلسترول و لسیتین، مواد چرب موجود در زرده تخم مرغ می باشند و برای ساختمان و عملکرد سلول های بدن ضروری اند. 

کلسترول قابلیت انعطاف و نفوذپذیری غشای سلول های بدن را حفظ می کند. همچنین بعنوان یکی از اجزاء تشکیل دهنده مواد چربی است که باعث نرمی پوست می شوند.

کلسترول برای تولید هورمون های جنسی، کورتیزول( هورمون غدد فوق کلیوی)، ویتامین D و نمکهای صفراوی در بدن لازم است. براساس اطلاعات حاصله از آخرین تحقیقات به عمل آمده توسط انجمن قلب امریکا، کمیسیون بین المللی تخم مرغ و دانشگاه آریزونا مشخص شده است که کلسترول دریافتی از راه غذا و کلسترول موجود در خون با هم یکی نیستند

به عبارت دیگر کلسترول موجود در غذای مصرفی به طور خودکار به کلسترول خون افزوده نمی شود قسمت اعظم کلسترول خون در داخل بدن سنتز می شود.

به موازات افزایش میزان کلسترول دریافتی از غذا، میزان سنتز کلسترول در بدن کاهش می یابد که این روند به تثبیت وضعیت کلسترول پلاسما کمک می کند لازم به ذکراست که چربیهای اشباع شده موجود در غذا بیشترین تاثیر را بر روی سطح کلسترول خون می گذارند و دراین بین کلسترول غذا نقشی ندارد

طبیعی است وقتی که چربیهای اشباع نشده جایگزین چربیهای اشباع شده شوند، کلسترول خون پایین می آید.نکته قابل توجه آن است که قسمت اعظم چربیهای موجود در زرده تخم مرغ ،از نوع غیراشباع هستند و هیچ ارتباطی با افزایش کلسترول ندارند بنابراین از کلسترول تخم مرغ نهراسید و روزانه یک عدد تخم مرغ مصرف کنید.لسیتین نیز در انتقال چربی خون و در متابولیسم کلسترول نقش دارد. با توجه به مطلب بالا و مطالعات گوناگونی که در این زمینه انجام شده است

، می توان به ارزش غذایی تخم مرغ به عنوان منبع غنی پروتئین ونیز سایر املاح و ویتامین ها پی برد.به خصوص در دو گروه از افراد که نیاز به پروتئین بیشتری در برنامه غذایی روزانه اشان دارند، مصرف تخم مرغ بیشتر لازم است:۱- در ورزشکاران که نیاز به افزایش عضلات دارند .

۲- در کودکان و نوجوانان که در سن رشد هستند.برای کودکان از ۹ ماهگی تا ۱ سالگی: یک زرده کامل تخم مرغ یک روز در میان و از ۲ سالگی به بعد براساس میل کودک ۶-۵ تخم مرغ در هفته مجاز است.افراد بالغ نیز مجاز به مصرف ۴-۳ عدد تخم مرغ در هفته هستند.حتی در افرادی که کلسترول خونشان بالاست نبایستی مصرف تخم مرغ را قطع کرد و این افراد می توانند ۳-۲ عدد در هفته دریافت کنند.

با کاهش دریافت کلسترول از طریق غذا ، سنتز داخلی کلسترول در بدن افزایش یافته و حتی ممکن است بیشتر از قبل شود. نکته قابل توجه این است که بیشتر چربی های موجود در تخم مرغ از نوع غیر اشباع هستند و هیچ ارتباطی با افزایش کلسترول خون ندارند.

  لوتئین به عنوان یک آنتی‌اکسیدان در برخی مواد غذایی مثل سبزیجات برگ‌دار و تیره رنگ   مانند کلم برگ و کاهو با برگ‌های سبز تیره یافت می‌شود.   لوتئین در زرده تخم‌مرغ  نیز یافت می‌شود.

که به پیشگیری از بیماری‌های چشمی و پوستی نیز کمک می‌کند.   لوتئین به عنوان یک آنتی‌اکسیدان، رادیکال‌های آزادی را که دائماً در بدن شما به سلول‌ها آسیب می‌رسانند خنثی می‌کند.

  برای دستیابی به حداکثر فایده، غذاهای غنی از لوتئین را به میزان کافی مصرف کنید تا اطمینان حاصل شود که بین 6 تا 10 میلی‌گرم لوتئین در روز دریافت داشته‌اید.  

فواید لوتئین   طول موج‌های مشخصی از طیف آبی می‌توانند موجب افزایش فشار اکسیداتیو گردند که بر اثر آسیب حاصل از رادیکال‌های آزاد به وجود می‌آید. لوتئین از مناطقی از بدن، که در معرض نور است (مثل پوست و چشم‌ها) محافظت می‌کند.   مصرف تنها 6 میلی‌گرم لوتئین در روز می‌تواند خطر زوال عضلات را تا 43 درصد کاهش دهد. ضعف عضلانی هنگامی به وجود می‌آید که سلول‌های داخل چشم تخریب شوند که نتیجه آن تاری دید و در نهایت کوری است.

به علاوه لوتئین می‌تواند از پوست شما در برابر افزایش سن و نیز آسیب خورشید محافظت کند.   حفاظت از پوست   لوتئین از پوست شما در برابر عوامل محیطی که موجب آسیب یا پیری پوست می‌شوند محافظت می‌کند. مصرف مناسب لوتئین به حفظ مقدار رطوبت و چربی پوست شما کمک می‌کند و انعطاف‌پذیری پوست را افزایش می‌دهد که باعث جوان‌تر دیده شدن پوست خواهد شد.  

لوتئین یک کاروتنوئید است که در بسیاری از غذاهایی که می‌خورید یافت می‌شود. لوتئین به کاهش خطر ابتلای شما به بیماری قلبی و ضعف عضلانی ناشی از پیری کمک می‌کند   همچنین لوتئین به محافظت از پوست در برابر اشعهزیان‌آور فرابنفش کمک می‌کند که این اشعه می‌تواند انواع خاصی از سرطان‌های پوست را به وجود آورد. مصرف روزانه 10 میلی‌گرم لوتئین برای کمک به حفظ سلامتی پوست پیشنهاد می‌شود. مثل همیشه قبل از دریافت هرگونه مکمل غذایی با پزشک خود مشورت کنید.   حفاظت از چشم‌ها   کاروتنوئیدهای لوتئین مواد اصلی بافت‌هایی هستند که در بیشتر قسمت‌های چشم وجود دارند. طبق نظریه مجله دانشکده علوم تغذیه آمریکا شبکیه و بخش ماهیچه‌ای چشم عمدتاً برای عملکرد صحیح به لوتئین متکی هستند. به همین دلیل مصرف لوتئین به جلوگیری از ضعف عضلات کمک می‌کند که خود موجب آشفتگی و تاری دید می‌شود.

مصرف صحیح و مناسب لوتئین به جلوگیری از آب مروارید در چشم افراد مسن نیز کمک می‌کند.   جلوگیری از بیماری   لوتئین به عنوان یک آنتی‌اکسیدان به خنثی کردن رادیکال‌های آزاد که به مرور زمان به بدن آسیب می‌رسانند کمک می‌کند.

رادیکال‌های آزاد یک لایه کامل نشده الکترون دارند و این مولکول‌ها غالباً سعی می‌کنند تا از مولکول‌هایی که لایه الکترونی کامل دارند الکترون بگیرند و این موجب ناپایداری مولکول‌های سالم بدن که عملکرد طبیعی دارند می‌شود و در نهایت موجب آسیب به بدن و گسترش سرطان می‌گردد.

طبق گزارش مۆسسه ملی سرطان خواص آنتی‌اکسیدانی لوتئین اثر این رادیکال‌های آزاد را خنثی کرده و از آسیب سلول‌های بدن جلوگیری می‌کند.   فواید قلبی- عروقی طبق گزارش انجمن قلب آمریکا یک مطالعه در لس‌آنجلس نشان داد که لوتئین به کاهش احتمال گسترش زودهنگام تنگی عروق کمک می‌کند. مصرف دائمی لوتئین ممکن است به جلوگیری از ضخیم شدن دیواره رگ‌ها و نیز گرفتگی عروق که با تجمع و سخت شدن مواد چربی در دیواره رگ‌ها شناخته می‌شود کمک کند. در بیماری تنگی عروق عبور خون درون رگ‌ها دشوار می‌گردد و ممکن است به انسداد رگ بینجامد

اسرار پیاده روی  

فکر می کنید پیاده روی فقط قرار گرفتن یک پا در مقابل پای دیگر است؟

اما باید بگویم هر بار که به پیاده روی می روید کلی اتفاق خوب در بدن شکل می گیرد که از آن بی خبرید. یک تا 5 دقیقه  همان چند قدم ابتدایی باعث تحریک آزاد شدن مواد تولید کننده ی انرژی شیمیایی در سلول ها می شود تا برای راه رفتن به پاها سوخت رسانی کند. ضربان قلبتان به 70 تا 100 مرتبه در دقیقه افزایش پیدا می کند، 
جریان خون تقویت و عضلات گرم می شوند. با آزاد کردن مایع روان کننده توسط مفاصل بدن از حالت سفتی خارج می شود و کمکتان می کند راحت تر حرکت کنید. همینطور که حرکت می کنید بدنتان 5 کالری در دقیقه می سوزاند. بدنتان به انرژی بیشتری احتیاج پیدا می کند و برای جبرانش از کربوهیدرات ها و چربی ها استفاده می کند.  6 تا 10 دقیقه  ضربان قلب از 100 به 140 مرتبه در دقیقه افزایش پیدا می کند، و مقدار کالری سوزی تان به 6 کالری در دقیقه افزایش پیدا می کند. بدن با آزاد کردن مواد شیمیایی که رگ ها را باز می کند با بالا رفتن فشار خون مقابله می کند. حالا خون و اکسیژن بیشتری به عضلات فعال می رسد.  11 تا 20 دقیقه  دمای بدنتان به بالا رفتن ادامه می دهد، رگ های خونی نزدیک به پوست باز می شوند تا گرما آزاد کنند به همین دلیل شروع به عرق ریختن می کنید. همینطور که پیاده روی تان سریعتر می شود، بیش از 7 کالری در دقیقه می سوزانید و سخت تر نفس می کشید. سطح هورمون هایی نظیر اپی نفرین و گلوکاگون بالا می رود و انرژی بیشتری به عضلات منتقل می شود.  21 تا 45 دقیقه  احساسات تقویت می شود، با آزاد شدن تنش از بدن احساس راحتی می کنید، دلیل این احساس خوب آزاد شدن هورمون های احساس خوب نظیر ایندورفین در مغز است. همینطور که چربی بیشتری می سوزانید، سطح انسولین ( که به ذخیره چربی ها کمک می کند ) کاهش می یابد، این خبر خوبی برای کسانی است که با وزن اضافه یا دیابت مبارزه می کنند.  46 تا 60 دقیقه  با کاهش ذخایر کربوهیدرات ممکن است عضلات احساس خستگی کنند. همینطور که خود را سرد می کنید ضربان قلبتان پایین می آید و آرام تر نفس می کشید. حالا مقدار سوزاندن کالری تان نیز کمتر شده. اما میزان کالری سوزیتان تا یک ساعت بعد از ورزش هم بیشتر از ابتدای کار است.  

راز خواب وتندرستی

کسانی که می‌خواهند تناسب اندام داشته باشند،‌ بهترین ساعت صرف صبحانه برای آنها، ساعت 7:30 صبح است و کسانی که اصلا صبحانه نمی‌خورند بهتر است که این عادت خود را تغییر دهند. برای سالم زیست باید خواب آرام و راحتی داشته باشیم،

در هر یک از ساعت‌های شبانه، در موقع خواب روی بدن تغییر و تحولاتی ایجاد می‌شود. اما نکته‌ مهم این است که همیشه زود بخوابید تاخواب آرامی داشته باشید. 
    محققان دانشگاه پرنیستون بررسی‌ کرده‌اند که باید برای سالم زندگی کردن خواب راحت و کافی داشت.    برای سالم زیستن باید خواب راحت و آرامی داشته باشیم، به موارد زیر دقت کنید تا اهمیت و ارزش خوابیدن برای شما روشن شود.   

ساعت 9 تا 11 شب:  زمانی است برای از بین بردن مواد سمی و غیر ضروری که این عملیات توسط آنتی اکسیدان‌ها انجام می‌شود. در این ساعت بهتر است بدن در آرامش باشد در غیر این صورت اثر منفی و ناخوشایندی روی سلامتی خود به جا گذاشته‌اید.   

ساعت 11 تا 1 شب:  عملیات از بین بردن مواد سمی در کبد ادامه دارد و شما باید کاملا در خواب عمیق فرو رفته باشید و مغز در استراحت کافی باشد.    ساعت 1 تا 3 نیمه شب:  عملیات سم زدایی در کیسه صفرا، در طی یک خواب عمیق به طور مناسب انجام می‌شود.  
  ساعت 3 تا 5 صبح:  عملیات از بین بردن مواد سمی در ریه اتفاق می‌افتد بعضی مواقع دیده شده که افراد در این زمان، سرفه شدید یا عطسه می‌کنند.    ساعت 5 تا 7 صبح:  این عملیات در روده بزرگ صورت می‌گیرد لذا می‌توانید آن را دفع کنید.    ساعت 7 تا 9 صبح:  جذب مواد مغذی در این ساعت از روز انجام می‌شود پس توصیه می شود که صبحانه را در این ساعات میل کنید.    افرادی که بیمار هستند، بهتر است صبحانه را در 6:30 دقیقه صبح میل کنند.   

کسانی که می‌خواهند تناسب اندام داشته باشند،‌ بهترین ساعت صرف صبحانه برای آنها، ساعت 7:30 صبح است و کسانی که اصلا صبحانه نمی‌خورند بهتر است که این عادت خود را تغییر دهند و در ساعت 4 صبح، مغز استخوان عملیات خون‌سازی را انجام می‌دهد.    در ایام تعطیل،‌ بسیاری افراد تا دیر وقت بیدار می مانند و بعد از اتمام تعطیلات،‌ با خستگی زیادی به سرکار می روند. 
چون اعمال بدنشان دچار سردرگمی شده است و نمی‌داند چه باید انجام دهد. پس همیشه زود بخوابید و خوابب آرامی داشته باشید.   

عملکرد کلسیم در بدن

کلسیم فعالیتهای زیادی رادربدن برعهده دارد از جمله: ضربان قلب را تنظیم می‌نماید. در تنظیم کار سیستم اعصاب بدن به خصوص درانتقال تحریکات عصبی نقش اساسی دارد.

کلسیم عامل استحکام استخوان هااست. کلسیم کافی باید در غذای نوجوانان قبل از بلوغ وجودداشته باشد تااستخوانها تراکم مناسبی بیابندو درسالمندی به پوکی استخوان مبتلا نشوند. 
کلسیم برای انقباض عضلات ضروری است و تا کلسیم وجود نداشته باشد حرکتت امکان‌پذیر نیست. بی خوابی را کاهش می‌دهد. در متابولیسم آهن بدن مؤثر است. کلسیم در یکی از مراحل انعقاد خون دخیل است. میزان مناسب کلسیم برای هر فرد متوسط میزان مناسب کلسیم به میلی گرم نوزادان تا سن ۳ سال = ۴۰۰ کودکان ۴ تا ۶ سال سن =۷۰۰ کودکان ۷ تا ۱۰ سال سن = ۸۰۰ مردان نوجوان و بالغ = ۱۰۰۰ زنان نوجوان و بالغ = ۱۰۰۰ زنان حامله= ۱۳۰۰ زنان شیرده = ۱۳۰۰ در صورت وجود بیماری‌های همراه مانند بیماری روماتیسمی و یا مصرف بعضی از داروها مانند کورتیکواستروئیدها نیاز به کلسیم و ویتامین D افزایش میابد که دوز مورد نیاز باید با نظر پزشک معالج تعیین شود.

مصرف میزان مناسب کلسیم در رژیم روزانه غذایی و همچنین انجام ورزش‌هایی مانند قدم زدن و دویدن و آئروبیک مخصوصا در سنین جوانی بهترین روش برای افزایش تراکم و استحکام استخوان‌ها می‌شود و از ابتلا به پوکی استخوان جلوگیری می‌کند.

عوارض کمبود کلسیم عوارض کمبود کلسیم در کودکان بیماری راشیتیسم، در میانسالان استئومالاسی، ودر بزرگسالان استئوپروز است. این بیماری‌ها دراثر کمبودویتامین D بروز می‌کنند، پس اگرخواستاراستخوانهای محکمی هستید، بهتر است مراقب مصرف ویتامین D هم باشید. کمبود شدید کلسیم، انقباض شدید عضلات به حالت کزاز را به دنبال دارد که ابتدا به صورت گرفتگی عضلات دیده می‌شود. 
البته این حالت کمتر رخ می‌دهد وآنچه ما بیشتر از کمبود کلسیم دیده‌ایم، پوک شدن استخوانها در سنین بالا است که برای جلوگیری ازآن بایداز نوجوانی به فکرخود باشیم.کلسیم از راه پوست هم به هدر می‌رودو فعالیت زیاد در حرارت بالا و تعرق زیاد، دفع پوستی کلسیم راافزایش می‌دهد.

چرا که دراثر بالا رفتن سن، درد استخوان، راحت شکسته شدن و دیر جوش خوردن استخوان‌ها گریبان گیرمان می‌شود. میزان مورد نیاز کلسیم روزانه ۸۰۰ تا ۱۲۰۰ میلی گرم است.برای جلوگیری ازابتلاء به استئوپروز، باید دریافت کلسیم و ویتامین D درحداستاندارد باشد. نباید سیگار بکشیم.

نباید چای و قهوه بیش از حد مصرف کنیم. نباید دیورتیک (داروهای مدر) بیش از حد مصرف کنیم. باید بیشتر خودرادر معرض نور خورشید قرار دهیم تا ویتامین D درزیر پوستمان تولید شود. درهر سنی که هستیم ورزش کنیم، چراکه کم تحرکی موجب پوکی استخوان‌ها می‌شود. مصرف کافی منابع ویتامین D رانیز فراموش نکنیم. منابع کلسیم منابع کلسیم در پهنه زمین گسترده بوده و در هر یک از سرزمینها بوفور یافت می‌شود.

این عنصر در حیات گیاهی و جانوری دارای نقش حیاتی بوده و در استخوانها و دندانها و پوسته تخم مرغ، انواع مرجانها و بسیاری از خاکها وجود دارد. همچنین کلرید کلسیم در حدی به گستردگی ۱۵/۰٪ در آب دریا وجود دارد. ذکر این نکته ضروری به‌نظر می‌رسد که آهک (اکسید کلسیم) ماده شناخته شده‌ای است که از قدیم‌الایام در مورد یونان باستان از آن بعنوان ملات در ساختمانها استفاده می‌شده‌است.

کلسیم در ترکیب پوسته زمین به مقدار ۳۶۳۰۰ گرم در تن وجود دارد این عنصر به حالت آزاد یافت نمی‌شود، بلکه به شکل ترکیب‌های مختلف در کانی‌ها و به صورت محلول در ساختمان جانوران و گیاهان شرکت می‌کند. کانی‌های حائز اهمیت کلسیم عبارتند از: دولومیت، گیبس و آپاتیت.   روی از عناصر ضروری زندگی انسان است که برای بقاء و زندگی وی لازم است.

کمبود روی در حیوانات موجب افزایش وزن می‌شود. روی در انسولین Zinc Finger Proteins و آنزیم‌هایی مانند Super Oxide Dismutase وجود دارد.

بر اساس بسیاری از منابع مصرف قرصهای حاوی روی می‌تواند در برابر سرما خوردگی و آنفلوآنزا ایمنی ایجاد کند. با این حال هنوز بر سر این مساله اختلاف نظر وجود دارد. در واقع روی یک ماده معدنی اصلی کمیاب است که بعد از آهن، بیشترین میزان را در بدن داراست.

روی به طور عمده در ماهیچه‌ها ذخیره می‌شود، اما در یاخته‌های خونی سفید و قرمز، پرده شبکیه چشم، استخوانها، پوست، کلیهها، کبد و پانکراس نیز یافت می‌شود. غده پروستات در مردان نسبت به سایر اعضا، بیشترین مقدار روی را داراست.بعضی از تحقیقات و مطالعات نشاندهنده مؤثرترین قرص‌های روی در جلوگیری و کاهش علایم سرماخوردگی بوده‌است.

شما می‌توانید قرص‌های روی را به راحتی از داروخانه برای درمان سرماخوردگی بخرید. کاربردها در پزشکی[ویرایش] مکمل‌های روی می‌توانند دارای این فواید باشند: کمک به جلوگیری از سرطان جلوگیری ودرمان ریزش مو تقویت فعالیت سیستم ایمنی تسریع بخشیدن به بهبود زخمها درمان آکنه جلوگیری از دژنراسیون ماکولا (از بین رفتن بینایی که در افراد مسن اتفاق می‌افتد) 
درمان بعضی از موارد بی اشتهایی عصبی (بی اشتهایی نشانه‌ای از کمبود روی است و افراد در دهه دوم زندگی بیشتر در معرض خطر کمبود روی ناشی از فقر غذایی هستند). تقویت و بهبود باروری مردان مخصوصاً در بین سیگاریها. درمان روماتیسم مفصلی (با داشتن آثار ضد التهابی).

درمان بیماری ویلسون (یک اختلال ناشی از ذخیره بیش از حد مس). کاهش تغییرات در حس چشایی طی درمان سرطان. تقویت حس چشایی و بویایی. بعضی از بیماریها، بر روی جذب روی تأثیر می‌گذارند یا باعث افزایش نیاز به روی می‌شوند. لذا این بیماران از مکمل‌های روی سود می‌برند: 
آکرودرماتیت آنتروپاتیکا (بیماری ارثی که به علت سوء جذب روی ایجاد می‌شود).. الکلیسم دیابت قندی بیماری کلیه بیماری سلیاک بیماری روده التهابی مانند کولیت زخم شونده اسهال مزمن بیماریهای پانکراس مشکلات پروستات (بزرگی خوش‌خیم پروستات، تورم پروستات، سرطان پروستات) زنانی که حامله هستند یا بچه شیر می‌دهند و یا اینکه از قرص‌های خوراکی ضد حاملگی استفاده می‌کنند، نیز نیاز بیشتری به روی دارند. منابع غذایی[ویرایش] ما ۲۰ تا ۴۰ درصد میزان روی موجود در غذا را جذب می‌کنیم. 
غذاهایی مانند گوشت قرمز، ماهی، مرغ و بوقلمون، آماده‌ترین شکل قابل دسترس روی قابل جذب هستند. روی موجود در سبزیجات کمتر برای بدن ما قابل دسترس است و فیبر سبزیجات به تنهایی میزان روی را که قابل جذب و استفاده‌است کمتر می‌کند. محصولات لبنی و تخم مرغ دارای میزان نسبتاً خوبی روی هستند اما جذب روی از این مواد مشکلتر است. 
  غذاها و ادویه‌هایی که حاوی فلز روی هستند غذاهای زیر بهترین منبع قابلل استفاده روی است:صدف نرم تن(غنی‌ترین منبع)، گوشت قرمز، میگو، خرچنگ و دیگر ماهی‌های صدف، منابع دیگر روی که کمتر قابل جذب است شامل لوبیا، نخود چشم سیاه،سویا، بادام زمینی) غلات کامل، فیبرو، توفو، مخمر آبجو، سبزی پخته شده، قارچ، لوبیا سبز و دانه کدو است.  

 

انچه باید در رابطه با پروستاد بدانیم ....در ادامه مطلب 
      



منبع: http://baranearghavani.blogfa.com/
کدبازان>